Kao što je već poznato, Nepopularna psihologija je već neko vrijeme spremna za dodatne ideje, priče i znanstvene članke, stoga smo u našu malu ekipicu doveli još dvoje članova. Na ovaj način želimo izraziti dobrodošlicu Kristini i Krešimiru te vas upoznati s njihovim interesima i postignućima.

Kristina Škrlec trenutno je studentica diplomskog studija psihologije u Zagrebu te uz faks volontira u Klinici za dječje bolesti Zagreb u sklopu Odjela za podršku pacijentima. Tijekom studija pohađala je brojna izlaganja, predavanja i skupove kao dio neformalnog obrazovanja te formalne oblike usavršavanja, među kojima ističe sudjelovanje u Festivalu psihologije i medija te završenu edukaciju „Specifičnosti pružanja pedijatrijske palijativne skrbi“ u sklopu Udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima „Krijesnica“. Profesionalni interesi su joj klinička i zdravstvena psihologija s naglaskom na palijativnu skrb, traumatska psihologija te socijalna psihologija. U slobodno vrijeme voli istraživati vlastite mogućnosti pa se s vremena na vrijeme upušta u učenje stranih jezika (poput švedskog) i sviranje ukulelea, a voli i pjevati, iako trenutno nije ni u jednom zboru pa uglavnom zabavlja samu sebe.

Krešimir (stvarno se preziva) Prijatelj diplomirao je psihologiju 2018. na Hrvatskim studijima, a još za vrijeme studiranja praksu je odradio kod prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba gdje je nakon diplomiranja prvo bio psiholog vježbenik, a potom se i zaposlio. Pri kraju je 2. godine gestalt psihoterapije i savjetovanja pri Centru IGW Zagreb. U svakodnevnoj kliničkoj praksi bavi se dijagnostikom i tretmanom psihotraumatizirane djece te savjetovanjem roditelja. Voli životinje, more i uživa u svakom vidu umjetnosti. U slobodno vrijeme, ako ne spava, uglavnom naručuje i kupuje razne stvari na internetu, igra Fortnite na PlayStationu ili neke druge igre na mobitelu, chilla uz serije na Netflixu (omiljeni žanr filmova i serija mu je horror) ili slika/crta.

Kao što je vidljivo iz njihova predstavljanja, Kristina i Krešimir su veoma svestrani i dijele određene interese s ostalim članovima Nepopularne što nam se čini kao recept za zabavnu suradnju. Nadamo da će kao dio Nepopularne psihologije proživjeti neka nova iskustva, sklopiti nova poznanstva te doprinijeti svojim znanjima. Vjerujemo da će i našim čitateljima biti zanimljivo čitati članke Kristine i Krešimira te vas pozivamo da im s nama zaželite dobrodošlicu u ovu nepopularnu ekipu!