U Zagrebu će se u petak, 17. ožujka, od 17 do 20 sati te u subotu, 18. ožujka, od 9 do 18 sati održati radionica transgeneracijske psihodrame i psihogenealogije pod vodstvom psihologinja i psihoterapeutkinja Ane Uranije i Ivane Jurić.

Ako ste se pitali jeste li – i, ako da, u kolikoj mjeri – određeni svojom obitelji, ova radionica pruža savršenu priliku da navedene teme podrobnije istražite i dobijete odgovore na pitanja mogućnosti vlastite kontrole i promjene u ovom kontekstu. U nastavku prenosimo njezin kratak opis i korisne informacije!

Obitelj – podrška ili prepreka?

Obiteljsko nasljeđe igra direktnu ulogu u formiranju emocionalnih simptoma i može izazvati obrasce ponašanja koji se ponavljaju iz jedne u drugu generaciju obitelji. Kako bi se prilagodile, buduće generacije odigravaju slične životne scenarije.

Odvajanje od emocionalnih i psihičkih iskustava predaka u izgradnji vlastite osobnosti i oživotvorenju scenarija vlastitog života omogućuje nam upravo svjesnost o iskustvima i obrascima prijašnjih generacija. Ako se usudimo zaroniti „ispod površine vode“ i uvidjeti našu bogatu genealošku povijest, možemo donijeti izbor, odnosno odlučiti kako se osloniti na našu povijest – kako bismo, u potpunoj slobodi, izgradili budućnost koja je naš odabir.

Osnovni cilj i okosnica psihogenealoške (transgeneracijske) terapije jest osvijestiti i izaći iz obiteljskog obrasca, odnosno izliječiti se od svoje obitelji. U okviru radionice predviđena je i mogućnost psihodramskog istraživanja osobnih tema koje su potaknute procesom radionice u sigurnim uvjetima grupe.

Ova radionica omogućuje priliku za:
•produbljivanje svjesnosti o obrascima koji se ponavljaju od ranijih generacija u obitelji
•izražavanje i isticanje pozitivne ostavštine preuzete od naših predaka, odnosno ulaz u kontakt s vlastitim obiteljskim snagama
•učenje osnovnih koncepata o psihogenealogiji, s naglaskom na područje nevidljivih lojalnosti te na osnaživanje i oslobađanje unutarnje kreativne “iskre” koja je prisutna u svim ljudima i skupinama

Postoji i alternativna mogućnost sudjelovanja na ciklusu od 6 povezanih edukativnih radionica koje će se baviti sljedećim temama:
1. Genosociogram u transgeneracijskoj psihodrami
2. Transgeneracijski prijenos obrazaca privrženosti
3. Nevidljive lojalnosti u transgeneracijskoj psihoterapiji
4. Transgeneracijski prijenos obiteljskih tajni
5. Gubitci i traume kroz generacije
6. Mehanizam transgeneracijskog prijenosa traume

Polaznici radionice dobit će potvrdu o sudjelovanju koju mogu koristiti za dokazivanje stručnog usavršavanja (HKPT, HPK, i dr.) te 16 edukativnih sati iz “Slobodnih ili ostalih sati edukacije” (za edukante psihodrame i psihoterapeute).

Informacije o plaćanju i prijavi, kao i sam link za prijavu, možete pronaći na Facebook eventu ili web stranici Centra Izvor. Ako pri popunjavanju obrasca za prijavu naznačite da ste informaciju o održavanju radionice saznali od nas (specifično, napišete "Nepopularna psihologija"), dobivate 5% popusta na ukupni iznos plaćanja.

Ostale obavijesti o aktivnostima i uslugama Centra možete pratiti na njihovoj web stranici te Facebook, Instagram i LinkedIn profilu.