S veseljem obavještavamo kako su otvorene prijave za novu generaciju volontera i volonterki Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP), osnovan 2013. godine. O uspješnosti realizacije projekta govori i to da je od otvaranja centra zaprimljeno preko 9 000 poziva te je odrađeno preko 38 000 volonterskih sati.

U svojoj realizaciji koristi se jedinstvenim i standardiziranim besplatnim brojem 116 006 na kojem sve žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji mogu anonimno dobiti emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije te ih se po potrebi može uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva. Centar omogućuje sveobuhvatnu podršku na hrvatskom i engleskom jeziku.

Na ovoj liniji podršku pružaju isključivo volonteri i volonterke, a najčešće su to studenti i studentice prava, psihologije i socijalnog rada. S otvaranjem natječaja za novu generaciju volontera, i vi možete biti dio ovog tima. Prijavni proces se sastoji od tri faze: prijave, selekcijskog razgovora te edukacije.

Prvi korak koji slijedi svima zainteresiranima za uključivanje u volonterski program Nacionalnog pozivnog centra je ispunjavanje prijavnog obrasca na poveznici kojeg možete ispuniti do ponedjeljka 19. listopada 2020. godine. Više informacija o samom prijavnom procesu kao i mogućnostima volontiranja u Nacionalnom pozivnom centru možete saznati na njihovoj web stranici. Sretno!