Association for Psychological Science, ili skraćeno APS, međunarodno je udruženje za psihološku znanost. Osnovano je još 1988. godine s ciljem promicanja psihologije kao znanosti i poticanja psihološke znanosti kroz znanstvene radove, konferencije i edukacije budućih psihologa. APS danas broji 35.000 članova; psihologa i studenata psihologije sa zavidnim brojem znanstvenih doprinosa iza sebe.
Kao student svatko se može besplatno učlaniti u APS  te mjesečno primati vijesti i najnovije znanstvene radove u online ili tiskanom formatu.

Tijekom korona krize, APS-ovi članovi bili su vrlo aktivni te redovno pišu članke o psihološkoj strani pandemije, ali su i nastavili promicati aktivnost studenata te svakog mjeseca održavaju besplatne online webinare. Osim što se moguće prijaviti na webinar pa ga pratiti uživo i aktivno sudjelovati postavljanjem pitanja, moguće ih je pogledati i naknadno.

Za sada su se održala tri webinara, a slijede još dva. Prvi webinar, Virtual Networking: How to Network and Find Collaborators from Afar, bavio se temom pronalaženja socijalne mreže znanstvenika s ciljem bolje suradnje i unaprjeđenja znanstvenih projekata. Na drugom webinaru, Careers Outside of Academia, govorilo se o traženju posla za znanstvenike izvan sveučilišta i instituta te o tome kako studenti psihologije koje zanima znanost mogu pronaći takvo zanimanje. U trećem webinaru The Basics of Peer Review, recenzenti APS-ovih znanstvenih časopisa govorili su o važnosti i načinima evaluacije znanstvenih radova.

U utorak 15. rujna održat će se webinar naslova Online Research: Tools and Techniques na kojem će se direktno od doktora znanosti i iskusnih psihologa koji se bave istraživanjima moći saznati kako optimizirati svoje istraživačke nacrte koji se koriste online prikupljanjem podataka te koje su prednosti, a koji nedostaci ovakve metode. Registrirati se možete ovdje.