Ženska soba - Centar za seksualna prava, organizira besplatnu edukaciju za studente i studentice pod nazivom ¨Seksualno nasilje i nasilje u obitelji: Prepoznavanje i specifičnosti rada s osobama koje su preživjele nasilja¨.

Na edukaciji će se obrađivati teme nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, pravnog aspekta nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, specifičnosti u radu s osobama koje su preživjele seksualno nasilje te će se sudionike/ce educirati o vještinama i znanju potrebnim za prepoznavanje nasilja u budućem profesionalnom radu. Edukaciju će voditi članice Ženske sobe, trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici suzbijanja seksualnog nasilja, pedagoginja, socijalna pedagoginja, psihologinja i pravnica, što upućuje na holistički, interdisciplinarni pristup temi.

Edukacija će se održavati putem ZOOM-a 24. rujna od 11:30 h do 15:00 h i 25. rujna od 12:00 h do 15:30 h 2020. godine.


Prijaviti se mogu studenti i studentice medicinskih fakulteta, fakulteta sestrinstva te psihologije koji mogu prisustvovati edukaciji oba dana u zadanim terminima. Za prijavu je potrebno poslati svoj životopis i motivacijsko pismo (ne duže od 2 kartice teksta) na e-mail Ženske sobe: zenska.soba@zenskasoba.hr. Krajnji rok za prijavu je 17. rujna 2020.

Sudionici/ce će po završetku izvršenih obveza primiti potvrdu o završenoj edukaciji i volonterskom angažmanu.

Cijeli tekst natječaja pronađite ovdje.