Pratiš Nepopularnu Psihologiju već dugo i sviđaju ti se naši postovi i članci? Maštaš o tome da budeš dio našeg tima? Ako je tvoj odgovor da, imamo savršenu priliku za tebe. Nepopularna Psihologija je u potrazi za novim autorom/autoricom koji će nam pomoći da članci na ovoj stranici budu temama šarolikiji, zanimljiviji i da ih bude još više.

Pa da ponovimo... 

Nepopularna Psihologija je projekt čiji je cilj popularizacija psihologije i srodnih znanosti u skladu s načelima i integritetom struke. Sve je počelo 2018. godine u obliku Facebook stranice. Ubrzo nakon toga, širimo se i na Instagram te pokrećemo web stranicu s našim sadržajima.

Što mi zapravo radimo? Prikupljamo, čitamo i sumiramo izvorne znanstvene članke iz područja psihologije kako bismo ih predstavili čitateljima na što zanimljiviji način. Osim toga, objašnjavamo fenomene, preporučujemo super knjige ili filmove s odgovarajućom tematikom te promičemo rad organizacija i udruga koje se bave temama psihologije kao i druga događanja povezana sa sadržajima stranice. Trudimo se promovirati psihologiju kao znanost na što obuhvatniji i kreativniji način dok pazimo na pravila i integritet struke koji se često gubi kod populariziranja društvenih znanosti.

Osim samim tipkanjem, bavimo se i drugim stvarima - početkom 2019. posjetili smo studente psihologije Banja Luke i održali predavanje o mogućnostima aktivizma unutar struke kao i problemima iste, u Sax-u smo organizirali večer predavanja odličnih predavača s temama iz nekoliko grana psihologije gdje smo proslavili i drugi rođendan Nepopularne Psihologije, vodili smo radionice, pričali smo na radiju, intervjuirali smo i bili smo intervjuirani.

U timu Nepopularne Psihologije trenutno je 6 autora i u potrazi smo za još jednim bistrim umom i vrijednim parom ruku što bi pomoglo da naši članci budu još bolji, a naš rad još kvalitetniji! Posao je u potpunosti volonterski. Ono što ti možeš ponuditi je interes i motivacija za širenje znanja i promocije znanosti u medijima i šire, a ono što mi za sada nudimo tebi je razmjena znanja, nova poznanstva, super iskustvo, korisnu stvar za dodati u životopis i dobro društvo. Rad i količina uloženog truda ovise o tebi, a mi smo fleksibilni i spremni na dogovore.

Za prijavu popuni obrazac koji možeš pronaći ovdje, a mi ćemo ti se ubrzo javiti s povratnom informacijom. Prijave traju od 1. do 15.9.2020.

U slučaju bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktiraj na: nepopularna.psi@gmail.com