O sajmu


Sajam se održavao u Zagrebu 15. listopada te u Rijeci 17. listopada. Očekuje nas još jedan sajam u ovoj akademskoj godini ovog proljeća u Zadru.
Ove godine je na sajmu sudjelovalo više od 50 izlagača iz cijeloga svijeta, a zemlja partner bila je Rusija tako da se čak 11 ruskih sveučilišta po prvi puta predstavilo u Hrvatskoj.

Osim što ste na sajmu mogli upoznati izlagače i popričati o svojim mogućnostima stručne prakse, studija u inozemstvu i stipendija, program je bio bogat radionicama i panelima na kojima se moglo svašta novoga naučiti.

Ako ste propustili sajam, možete pogledati sve o izlagačima, njihovim programima i stipendijama u online brošuri.
Osim toga, Institut za razvoj obrazovanja nudi listu aktualnih natječaja za stipendije za hrvatske građane na svojoj web stranici.

O organizatoru

Institut za razvoj obrazovanja nevladina je udruga koja, osim što organizira Sajam, aktivno sudjeluje u mnogim aktivnostima u području visokog obrazovanja. Sudjeluju u europskim projektima, bave se politikama visokog obrazovanja, nude besplatno obrazovno savjetovanje za učenike i studente, nude tečajeve za ispite potrebne za studij u inozemstvu te su testni centar za više međunarodnih testova.

Kao novi dio savjetodavnog programa svakako želim istaknuti Obrazovni četvrtak, tematska grupna savjetovanja četvrtkom uz gosta predavača (stipendist, djelatnik veleposlanstva, predstavnik nekog sveučilišta i sl.). Novosti o aktualnim temama možete pratiti na njihovoj Facebook i web stranici.

Želiš se uključiti? Volontiraj!

Svake godine IRO u svoj rad uključuje i volontere koji dobivaju priliku iskusiti rad u timu i usavršiti se u području svog interesa. Prošle godine sam i sama volontirala u udruzi i to me iskustvo kao studenticu ohrabrilo za buduće aktivnosti i skorašnji odlazak na tržište rada. Naučila sam puno vrijednih vještina, upoznala sam prekrasne ljude, a prisustvovala sam i u organizaciji sajma i drugih događanja.

Volonterke IRO-a 2018./2019.
Volonterke IRO-a 2018./2019.

Možete volontirati u četiri područja:

  • PR i marketing te razvoj i održavanje web i Facebook stranica
  • Organizacija događanja: tečajeva, predavanja, konferencija, sajmova
  • Sudjelovanje u pisanju i provedbi projekata
  • Praćenje razvoja politika visokog obrazovanja na nacionalnoj i europskoj razini

Više informacija o prijavi, uvjetima i benefitima za volontere možete pronaći na IRO web stranici.