Danas obilježavamo Međunarodni dan volontera, a ova prigoda inspirirala nas je da najavimo proširenje našeg nepopularnog tima. Pozivamo te da nam se pridružiš i zajedno s nama oblikuješ budućnost na koju ćemo svi gledati s ponosom.

Ako si osoba koja u slobodno vrijeme uživa u istraživanju psihologije, otkrivanju novih fenomena i kreiranju vizualnog sadržaja, nastavi čitati jer imamo idealnu priliku za tebe! Neprofitna organizacija Nepopularna psihologija traži novog kreatora/icu za pridruživanje našem Instagram timu.

Tko smo mi?

Glavni cilj djelatnosti Nepopularne psihologije jest popularizacija psihologije i srodnih znanosti, te smo se razvili iz Facebook stranice osnovane 2018. godine u širu zajednicu s Instagram i web prisutnošću. Naši aktivnosti uključuju pisanje popularno-znanstvenih članaka, recenzije knjiga, filmova i serija, Youtube kanal, praćenje raznih događanja te stvaranje edukativnog i istovremeno zabavnog Instagram sadržaja.

U svojim dosadašnjim aktivnostima, organizirali smo razna događanja poput pub kviza i prve konferencije o znanosti psihodelika na ovim prostorima. Suradnja s organizacijama poput ESN-a, Inkubatora izvrsnosti, Psihomnie, te medijima poput Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, RTL-a i H-Altera svjedoči o raznovrsnosti naših angažmana.

Što tražimo?

Trenutno brojimo 16 članova i u potrazi smo za još jednim članom koji bi svoj doprinos pružio ponajprije stvaranjem Instagram sadržaja, što, naravno, ne isključuje aktivnost u drugim aspektima Nepopularne psihologije. Ono što želimo vidjeti u budućem članu/ici jesu želja i motivacija za širenjem znanja i promocijom znanosti. Važno nam je iskustvo u kreiranju vizualnog sadržaja ili rad u alatima namijenjenima kreaciji vizuala, no želja za daljnjim učenjem i realizacijom ideja je još važnija. Postani član našeg Instagram tima koji će zajedničkim snagama napraviti rebranding trenutnog NP Instagrama. Baš zbog ovoga su kreativnost i nove ideje više nego dobrodošle.

Ono što mi nudimo zauzvrat su razmjena znanja, nova poznanstva, iskustvo, koristan dodatak za životopis, dobro društvo i najbolji team buildinzi. Ono što je bitno istaknuti jest da smo fleksibilni i spremni na dogovor, a svaki član sam raspolaže količinom uloženog vremena i truda.

Kako se prijaviti?

Kako biste se prijavili, potrebno je ispuniti obrazac, a mi ćemo se uskoro javiti s povratnom informacijom. Prijave traju do 25.12.2023., a za sva pitanja stojimo na raspolaganju na urednistvo@nepopularna.org.

"Volunteerism is the voice of the people put into action. These actions shape and mold the present into a future of which we can all be proud." – Helen Dyer