S velikim veseljem našim čitateljima donosimo ne jednu, ne dvije, nego čak tri novosti u vezi Nepopularne psihologije! Prva je s malim vremenskim odmakom pa su tako neki čitatelji već primijetili kako se na zadnjem članku portala "Kuleshovljev efekt: što nas film uči o percepciji i interpretaciji emocija?" pojavilo novo ime među autorima. Ovim putem želimo izraziti srdačnu dobrodošlicu novoj članici našeg tima, Leonardi Novoselić! Leonarda je studentica druge godine diplomskog studija psihologije na Fakultetu hrvatskih studija. Osim raznih oblika volontiranja, također je uključena u rad Kluba studenata psihologije "Feniks".

Osim pisanja zanimljivih članaka, Leonarda gaji ljubav prema filmu, snimanju i montaži, što nas dovodi do naše druge novosti dana - otvaranje Youtube kanala Nepopularne psihologije! Na nepopularnom Youtube kanalu ćete uskoro moći pronaći predavanja članova uredništva, ali i zanimljive intervjue s raznim gostima. O ovoj temi više uskoro!

Posljednja novost koju bismo htjeli najaviti našim čitateljima jest otvaranje nove kategorije unutar naše web stranice pod nazivom "Psihografija". Istraživanja, podaci i empirija su ono što psihologiju pokreće i što joj je osiguralo status društvene znanosti koja puno pažnje daje statistici i psihometriji (prema nekim studentima i previše). No, jednako tako, vjerujemo da je psihologija puna biografija, zanimljivosti i događaja koji na nas djeluju inspirativno ili nas pak navode na introspekciju i analizu onoga što smo uzimali zdravo za gotovo. Primjer jednog od prvih članaka Psihografije koji se kuha u uredništvu jest biografija Thimotyja Learyja, kao i činjenica da je najzanimljiviji dio njegova stvaralaštva još uvijek slabo poznat među široj javnosti. S druge strane, tu su slučajevi poput Charlesa Whitmana, gdje putem čitanja dnevnika osobe koja je jednog dana odlučila oduzeti živote 16 ljudi dolazimo do momenata introspekcije o fragilnosti vlastitog mentalnog zdravlja, kao i važnosti djelovanja na vrijeme. Dojma smo kako ovakve priče nisu imale dovoljnu zastupljenost na našoj stranici te im uskoro pružamo poseban prostor gdje ćete ih lakše naći.