Ljeto je već pokucalo, a naša mala udruga otvara vrata novim članovima! Iz godine u godinu, Nepopularna psihologija širi svoje područje rada te nam je potrebno još kreativnih glavica koje će svojim angažmanom pomoći učiniti sadržaj našeg portala što šarolikijim i zanimljivijim. Ako pratiš Nepopularnu i želiš postati jedan od naših članova, pozivamo te da se prijaviš na natječaj za novog autora/icu.

Što mi sve radimo?

Nepopularna psihologija je neprofitna organizacija koja djeluje od 2018. godine. Naš cilj je javnosti približiti teme iz psihologije i srodnih područja, prateći načela i integritet struke koji se ponekad znaju zagubiti kod populariziranja društvenih znanosti. Počeli smo kao obična Facebook stranica, a danas smo udruga koja broji 15 članova te se bavimo pisanjem članaka za web portal, kreiranjem Instagram i YouTube sadržaja, organizacijom konferencija, javnih predavanja i radionica, suradnjom s drugim organizacijama i udrugama, sudjelovanjem u raznim projektima i tako dalje. Zapravo, bavimo se svime onime što članovi Nepopularne smatraju važnim za promicanje psihologije kao znanosti i brige o mentalnom zdravlju u društvu, a što je istovremeno nama samima zanimljivo i zabavno.

Koga tražimo?

U cijeloj pletori aktivnosti Nepopularne, koje samo postaju sve brojnije i različitije, želimo da naše prvo područje rada ostane kvalitetno i zanimljivo, a to je tipkanje. Tipkanje o svim onim temama iz psihologije koje često nisu dovoljno zastupljene ili su toliko zastupljene da su postale iskrivljene. Web portal Nepopularne je mjesto na kojem se mogu pronaći pregledi zanimljivih izvornih znanstvenih članaka, kritički osvrti na društveno relevantne teme, objašnjeni psihološki fenomeni, intervjui sa stručnjacima, psihološke analize popularne kulture i razbijanje mitova. Po malo od svega onoga što ste uvijek htjeli - ili niste ni slutili da trebate - znati.

Tu nastupaš ti! Ako se u tebi krije kreativna energija koju želiš ispucati pisanjem originalnih članaka o psihološkim temama po vlastitom izboru, nalaziš se na pravom mjestu. Nepopularna traži novog autora/icu koji će primarno pisati za naš web portal. To naravno ne znači da se kao član Nepopularne ne možeš uključiti i u bilo koje druge postojeće aktivnosti udruge ili pokrenuti neke potpuno nove.

Uvjeti i prijava

Ovaj "posao" je u potpunosti volonterski, a količina angažmana ovisi o tebi i tvom vremenu - naravno, ciljamo na motivirane kandidate koji su voljni uložiti vrijeme i trud u kontinuiran, aktivan doprinos u ulozi autora. Budući da obrađujemo psihološke teme, na natječaj primarno pozivamo studente psihologije i diplomirane psihologe. No to ne znači da se kolege i kolegice iz srodnih struka ne mogu prijaviti - ako imate zanimljive ideje oko proširenja Nepopularnog sadržaja, mislite da možete unijeti dašak drugačije perspektive ili upotpuniti naš rad - dobrodošli ste! Napomena: sav sadržaj se kreira na hrvatskome jeziku.

Nepopularna ti nudi prostor da izraziš svoju kreativnost, istražiš svoje interese, proširiš znanje te aktivno sudjeluješ u promociji znanosti. Steći ćeš nova poznanstva (s nekim kul ljudima), imati priliku pisati o tebi zanimljivim temama, uključiti se u različite društveno korisne projekte, ali i staviti nešto novo u životopis.

Ako se pronalaziš o ovom opisu, na natječaj se možeš prijaviti popunjavanjem Google obrasca. Osim uobičajenih traženih podataka o sebi, u ovom natječaju morat ćeš napisati i kratki primjer objave za Nepopularnu o temi po svom izboru (200-400 riječi). Pusti kreativnosti na volju, ali drži se provjerenih informacija!  

Prijave traju do 15.7.2024., a mi ćemo ti se ubrzo nakon javiti s povratnom informacijom - vjerojatno s plaže.