Ovim putem prosljeđujemo poziv za sudjelovanje na interdisciplinarnom simpoziju u organizaciji kolega iz Osijeka. Ove godine naziv ima temu seksualnosti pa tako cijeli naziv simpozija glasi "Stvari koje nismo smjeli reći...o seksualnosti". Cilj je simpozija izgraditi znanja o seksualnosti, spolnom zdravlju, poremećajima, spolnoj orijentaciji te o povezanim temama. Prijave za aktivno sudjelovanje su još uvijek otvorene, a informacije slijede u nastavku.

Simpozij će se održati od 27. veljače do 1. ožujka 2020. godine. Datum je odabran simbolično u istom mjesecu Dana seksualne i reproduktivne svijesti i slobode koji se obilježava 12. veljače. Organizaciju simpozija potpisuju studenti Filozofskog fakulteta u Osijeku u suradnji sa Studentskim zborom Filozofskog fakulteta i udrugom studenata psihologije Psihos.

Aktualnost teme seksualne slobode, njezina utjecaja na različite aspekte života
te njezina nedovoljna prisutnost razlog je organizatora zbog kojeg je upravo ta tema odabrana kao krovna tema interdisciplinarnog studentskog simpozija koji se organizira već treću godinu za redom. Simpozij uključuje pozvana predavanja stručnjaka iz različitih povezanih područja, studentska izlaganja, rasprave, analize književnih i filmskih djela, interaktivne radionice i druge aktivnosti.

Dobra vijest za sve one koji razmišljaju o aktivnom sudjelovanju, prijave su otvorene do 2.1. 2020. godine. Prijavljeno izlaganje treba trajati maksimalno 20 minuta (uz 10 minuta predviđenih za raspravu). Osim navedenih aktivnosti organizatori pripremaju i neformalno druženje kako bi se sudionici upoznali i tako stvorili mogućnost za buduće suradnje. Kao aktivni sudionik možete se prijaviti na linku. Također, organizatori su otvorili  i prijave likovnih radova za sve one koji imaju nekakvih afiniteta prema likovnoj umjetnosti te detalje oko takve prijave možete naći na linku.

Dakle, ukoliko Vas ova tema privlači, kraj veljače i početak ožujka rezervirajte za simpozij koji će se održati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, ali i drugim lokacijama u gradu. Za sve aktualnosti i važne informacije  preporučujemo da pratite službenu stranicu simpozija. Vidimo se!