Za sve zaljubljenike u interdisciplinarne znanosti, odnosno spoj psihologije i biologije, stiže nova poslastica u obliku studentske konferenciju u susjednoj nam Sloveniji. Radi se o prvoj Biološko-psihološkoj studentskoj konferenciji u organizaciji Društva varstvenih biologov - Biodiva i Društva študentov biopsihologije uz potporu Univerze na Primorskem, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) u Kopru. Konferencija će se održati uživo 9. i 10. listopada 2021. godine, u Kopru u Sloveniji te će biti podijeljena u biološki i psihološki modul.

Cilj ove konferencije prvenstveno je angažirati studente i dati im priliku za istraživanjem i izlaganjem autorskih znanstvenih radova u međunarodnom interdisciplinarnom okruženju. Međutim, kao aktivni sudionici mogu sudjelovati i bivši studenti studijskih programa biologije i psihologije.

Ako niste sigurni što biste izlagali, organizatori navode da sudionici mogu prezentirati svoje završne radove na preddiplomskom studiju, diplomske radove, disertacije, grupne projekte, seminare ili njima zanimljive teme u obliku oralnih prezentacija ili postera. Izlaganje na konferenciji je moguće na slovenskom i engleskom jeziku. Svi sažetci bit će objavljeni u knjizi sažetaka na COBISS-u (Slovenski knjižnični informacijski sustav) te će svi sudionici dobiti potvrdu o izlaganju i odgovarajuću referencu. Osim toga, za sudionike konferencije bit će organizirana predavanja gostujućih profesora.

Prijave za sudjelovanje na konferenciji počele su 17. svibnja i traju sve do 18. lipnja na službenoj web stranici konferencije. Stoga, imate dovoljno vremena za osmisliti temu i prijaviti se za prezentatora na ovoj zanimljivoj međunarodnoj konfenreciji koja nas nakon dugo vremena očekuje u dobrom, starom obliku - uživo.