Dok je većina psiholoških konferencija primarno usmjerena na psihologe i stručnjake blikih struka, Psihofest je festival psihologije koji je prvenstveno namijenjen široj publici - srednjoškolcima, djeci, odraslima, umirovljenicima koji se profesionalno ne bave psihologijom.
To znači da je program festivala pun radionica, interaktivnih predavanja i online materijala koji na nešto jednostavniji i svakako zabavniji način prenose znanstveno utemeljena znanja iz psihologije!

Kada, gdje?

Ove godine Psihofest će biti u nešto duljem formatu i trajat će čak 9 dana, od 18. do 26. rujna. Osim produljenog trajanja, dobra vijest je što je ovogodišnji program pristupačan svima jer se održava online putem platorme Zoom. Dakle, svo vi koji niste u mogućnosti dolaziti do Zagreba, ove godine moći ćete svejedno uživati u festivalu!

Sudjelovanje je besplatno, pristup svim sadržajima je slobodan, jedino što radionice imaju ograničen broj polaznika, stoga je potrebno unaprijed se na njih prijaviti i na taj način rezervirati svoje mjesto.

Psihofest logo - 15 predavanja, 10 interaktivnih materijala, 11 radionica

Što nas sve očekuje na ovogodišnjem Psihofestu?

Kao što možete vidjeti na infografici gore, ovogodišnji program je pun sadržaja. To nije slučajno, budući da je ove godine 10. rođendan Psihofesta!

Kroz bogati program saznajte  kako psihologija pomaže kad nam je teško, što psihologija govori o komunikaciji, kako psihologijom do snova, mijenjamo li psihologijom druge i sebe, o psihologiji i modernim tehnologijama, samopomoći samopsihologijom i oblikuje li psihologija svijet.

Tijekom petnaestak različitih predavanja saznajte, primjerice, kako nam serije i filmovi pomažu očuvati mentalno zdravlje, kako prevenirati i prebroditi sagorijevanje na poslu, o komunikaciji u partnerskim odnosima i ima li ljubav svoj rok trajanja.
Na nekoj od desetak radionica vježbajte kako se osloboditi straha od javnog nastupa, upravljati sukobima u timu, kako uspješno dati i primiti povratnu informaciju, kako biti asertivan, kako ostvariti svoje karijerne ciljeve ili kako steći bolji uvid o sebi.

Osim toga, tijekom cijelog trajanja Psihofesta možete pristupiti nizu unaprijed pripremljenih interaktivnih materijala kojima ćete otkriti o povezanosti između kreativnosti i mentalnih bolesti, kako prepoznati prokrastinaciju i kako si pomoći, što vas motivira na igranje video igara, jeste li ispred svog vremena i još mnogo toga!

Zahvaljujemo asistentima, profesorima i studentima Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu na ovogodišnjem bogatom programu i jedva čekamo zajedno se družiti!