Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru tradicionalno organizira 22. Dane psihologije. Ovaj međunarodni znanstveno-stručni skup u Zadru se održava već više od 30 godina. Do sada je obuhvatio brojne izlagače i ugostio poznata imena scene, a u Hrvatskoj je svakako jedno od poznatijih okupljališta kolega iz studentskih dana. Ove nas godine ipak čeka nešto drugačije izdanje Dana psihologije. Kako je 2020. godina svima donijela neočekivane izazove, tako se i organizacijski odbor konferencije našao u potpuno novoj situaciji. Zbog neizvjesne epidemiološke situacije cijeli skup se premješta na online platformu i održat će se od 01. do 03. listopada 2020. godine. Iako je početak skupa uskoro, još uvijek se stignete prijaviti kao sudionik skupa jer su prijave otvorene do 15. rujna. Tradicionalno su osigurani popusti za studente, dok su umirovljenici i nezaposleni psiholozi oslobođeni plaćanja kotizacije.

Ovogodišnji program obuhvaća pozvana predavanja, usmena priopćenja i simpozije, poster-sekciju, okrugli stol, predstavljanje projekata Hrvatske zaklade za znanost te predstavljanje knjiga. Kako je organizacijski odbor pripremio izvedbu svih sadržaja na online način, možete pročitati na službenoj stranici konferencije.

Dok smo u iščekivanju potpunog programa konferencije, pozvana predavanja su već poznata te ako ostatak programa bude ovako šarolik, vjerujemo da će se za sve sudionike naći nešto zanimljivo. S berlinskog sveučilišta Humboldt, pozvanim predavanjima se pridružuje prof. dr. Matthias Ziegler s predavanjem na temu istovremenog mjerenja ličnosti i situacijske percepcije. Aktualnih tema neće nedostajati, što pokazuje i gostovanje danskog profesora Michaela Banga Petersona s predavanjem o "potrebi za kaos" i motivaciji u širenju hostilnih političkih glasina. Također, imena koja su vjerojatno poznatija studentima su izv. prof. dr. sc. Iva Šverko koja će održati pozvano predavanje s temom profesionalnog razvoja u adolescenciji, te izv. prof. dr. sc. Pavle Valerjev s temom rasuđivanja i meta-rasuđivanja.  

Dok se veselimo ostatku programa, pozivamo vas da se i vi pridružite skupu, ove godine iz udobnosti vašeg doma!