Zanima te obrazovanje i želiš saznati koje su aktualne istraživačke teme u ovom području? Kako su pandemija i potresi djelovali na naš obrazovni sustav? Vole li naši učenici školu? Jesu li nastavnici zadovoljni svojim poslom? Na ova i mnoga druga pitanja moći ćete pronaći odgovor na ovogodišnjim Danima obrazovnih znanosti.

Dani obrazovnih znanosti međunarodna je konferencija koju organizira Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, odnosno Centar za istraživanje i razvoj obrazovanja. Ovogodišnji peti Dani usmjerit će se na sve aktualniju temu u području obrazovanja, noseći naslov "Kako poticati dobrobit u odgojno-obrazovnom okružju u izazovnim vremenima?".

Istraživanja dobrobiti sve su veći značaj dobila tijekom pandemije COVID-19, uslijed čega se obrazovni proces uvelike promijenio - nastava se odvijala virtualno, promijenio se način vrednovanja znanja, promijenio se način komunikacije, što su sve faktori koji su mogli djelovati na dobrobit učenika i njihovih roditelja, nastavnika, ravnatelja, stručnih suradnika. Osim toga, na našim područjima je kao dodatna prijetnja dobrobiti bio zagrebački i petrinjski potres, a trenutno doživljavamo prijetnju dobrobiti prateći ratno stanje u Ukrajini.

Kako sudjelovati?

Peti Dani obrazovnih znanosti održat će se 19. i 20. listopada 2022. uživo u Zagrebu. Prijave sažetaka otvorene su do 1. lipnja, a registrirati se možete do 8. rujna.

Iznos kotizacije je 500 kuna, za studente poslijediplomskih studija, osobe na stručnom osposobljavanju i umirovljenike iznosi 100 kn, dok su studenti preddiplomskih i diplomskih studija koji žele prisustvovati konferenciji oslobođeni plaćanja kotizacije.

Sve informacije možete pronaći na web stranici ovogodišnje konferencije, a za eventualne upite obratite se na doz2022@idi.hr.