Proljeće je, ali nadamo se da u tebi nije nemir – barem ne onaj nepoželjni, čija su braća stres i anksioznost. Svakako nam se pridruži na Jarunu u nedjelju 12. svibnja od 17 sati, kada ćemo pričati o povezanosti fizičke aktivnosti s emocionalnim i psihičkim stanjima te njezinoj važnosti za mentalno zdravlje, a zatim se upustiti u antistres yoga session.

Bila bi šteta ne iskoristiti ljepše i toplije vrijeme za druženje u prirodi, a za to je idealna kombinacija opuštenog psihoedukativnog razgovora i primjene teorije kroz opuštajuću praksu yoge.

Program

17:00 h – Okupljanje na Jarunu

(precizna lokacija će biti naknadno poslana sudionicima)

17:15 h – Izlaganje “Tijelo i um u balansu: povezanost fizičke aktivnosti i mentalnog zdravlja“

Kroz razgovor u neformalnom okruženju, koji će predvoditi magistrica psihologije i Nepopularka Ana Schauperl, dotaknut ćemo se svjesnosti i onog što ona predstavlja te ćemo pričati o tome kako živjeti u trenutku. Uz ruminaciju o tome što je bilo ili moglo biti i nebrojene "što ako" misli, često zaboravimo odvojiti vrijeme za ono što JE ovdje i sada, a upravo je to ključna stavka za povećanje svjesnosti i prisutnosti koja nije uvjetovana našim unaprijed naučenim misaonim obrascima. Pričat ćemo o međupovezanosti tijela, misli i emocija te naučiti na koji način pronaći oslonac u svome tijelu i prepoznati signale koje nam ono šalje. Osvrnut ćemo se i na to kako prihvatiti da ne znamo uvijek što nam život nosi i kako dopustiti spontanosti da nam se ubaci u raspored.

18:00 h – Sunset yoga session

U skladu s temom eventa i nastavno na predavanje, sat joge pod vodstvom instruktorice Laure Schauperl bit će prvenstveno vježbanje uma. Za bolje upoznavanje sebe i vladanje svojim mislima, koristit ćemo jedino što zaista imamo – tijelo, dah i sadašnji trenutak. Sat je prikladan za baš svakoga jer krećemo od samog početka. Naučit ćemo razliku između joge i fitnesa, što će razjasniti zašto smo na ovoj radionici odabrali upravo sat joge. Zatim ćemo se kratko upoznati s osnovnim principima joge kako bi nam sama praksa bila jasnija i plodonosnija. Nakon usvajanja konteksta, preselit ćemo se u sadašnji trenutak pomoću nekoliko laganih vježbi disanja. Uslijedit će komunikacija s našim tijelom kroz fizičku praksu joge. Lagani poput pera i s novim oružjem u borbi protiv stresa, završit ćemo radionicu i nastaviti uživati u nedjelji.

Sudjelovanje i prijave

Sudjelovanje je besplatno, ali broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možeš ispunjavanjem obrasca. U slučaju odustajanja, molimo te da nam javiš putem društvenih mreža ili na mail uredništvo@nepopularna.org.

Za yoga session nisu potrebni nikakvi dodatni rekviziti – samo ponesi prostirku!

Zen će svojim doprinosom dodatno upotpuniti naš sponzor Flexity.

Ovaj event provodi se u sklopu projekta "Iz knjiga struke u građanske ruke" koji financira Europska unija.

Publikacija
Opis slike

Ova je publikacija ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.