Udruga studenata psihologije "Kasper" Sveučilišta u Zadru i ove godine organizira znanstveno-stručni skup "XII. Dani seksualnosti". Sudionici Skupa su redom stručnjaci iz područja ljudske seksualnosti - uključujući seksualne terapeute, psihologe, filologe, nutricioniste, pravnike i druge. Iz godine u godinu Udruga je zajedničkim trudom i naporima uspjela projekt podići na razinu znanstvenog skupa koji svake godine izaziva sve više interesa, kako studentske populacije, tako i šire javnosti. Ideju i cilj iz organizacije opisuju na sljedeći način:

"Ideja nam je pomaknuti granice i proširiti poglede na jedan neizbježan aspekt ljudskog postojanja, na ljudsku seksualnost. Ma koliko današnje društvo bilo napredno, i dalje je za neke teme poprilično zatvoreno. Na nama je da zajedno gradimo, prije svega, društvo znanja koje će samo na taj način postati otvoreno društvo spremno na promjene i napredak."

Ovogodišnji dugoočekivani XII. Dani seksualnosti održat će se od 10. do 12. svibnja u hibridnom obliku. To znači da će se predavanja održavati u Kneževoj palači i istovremeno prenositi putem Zoom platforme (linkovi u nastavku).

Program skupa

Kao i svake godine, ekipa je pripremila niz raznovrsnih predavanja te zanimljiv zabavni program. Neki dijelovi programa su nam posebno zapeli za oko, bilo zbog teme ili samog predavača, pa ćemo vam otkriti neke od naših favorita i preporuke programa. Prvog dana skupa na programu je jako zanimljiva tema: "Kako faze menstrualnog ciklusa utječu na svakodnevno funkcioniranje", koju će publici približiti prof.dr.sc. Nataša Šimić. Osim toga, aktualnosti i stvarnost u kojoj živimo donosi sljedeće predavanje: "Osvetnička pornografija i odnos povjerenja u kaznenim djelima protiv spolne slobode", koju će predstaviti izv.prof.dr.sc. Sunčana Roksandić.

Drugi dan ćete, između ostalog, imati priliku slušati kolegicu doc.dr.sc. Marinu Nekić (koju možda prepoznajete iz naših ranijih suradnji) s temom: "Što se događa u našem mozgu tijekom seksa". Uz to, možete sudjelovati i u psihodramskoj radionici: "Sram vs. Samopouzdanje", koju vodi dr.sc.doc.art. Jasna Jasna Žmak.

Treći dan će, zasigurno, biti zanimljivo slušati o roditeljskom prihvaćanju LGBT djeteta, o kojemu će govoriti Daniel Milošević, mag.psych., te o autentičnosti u partnerskoj vezi kod izv.prof.dr.sc. Vere Ćubele Adorić.

Cijeli program znanstveno-stručnog skupa možete pogledati na poveznici, dok ovdje možete pogledati kakav su to zabavni program pripremili Kasperovci. Red predavanja i plan programa, osim na linkovima, možete naći i na društvenim mrežama Skupa.

Kako pratiti predavanja?

Osim da se zaputite na kraće (ili dulje) putovanje u Zadar, predavanja možete pratiti preko Zoom platforme putem poveznica u nastavku, a priključiti se možete u vrijeme kada su predavanja koja vas zanimaju predviđena.

SRIJEDA, 10. SVIBNJA:XII. Dani seksualnosti - DAN 1

ČETVRTAK, 11. SVIBNJA:XII. Dani seksualnosti - DAN 2

PETAK, 12. SVIBNJA:XII. Dani seksualnosti - DAN 3

Ovim putem čestitamo kolegama na nastavku rada na ovom, uvijek zanimljivom, Skupu te želimo puno sreće u realizaciji Skupa.

Iz organizacije poručuju da ih svakako pratite na društvenim mrežama (Facebook, Instagram) te da uključite obavijesti i budete u tijeku jer su za pratitelje pripremili puno prigodnih nagradnih igara i iznenađenja!