Nepopularna psihologija, donedavno portal, a odnedavno i udruga, iz dana u dan raste i napreduje. Rađaju se nove ideje, tipka se punom parom te se, sukladno potrebama, tim aktivnih članova postupno povećava. Od prije tjedan dana našu Udrugu krase čak četiri nova člana koji će svojim znanjem, sposobnostima i kreativnošću obogaćivati naš rad. Ukratko ćemo vam predstaviti Anu Bubrić, Anu Schauperl, Neru Markulin i Davora Dubravića.

Ana Bubrić apsolventica je psihologije na Sveučilištu u Zadru, a trenutno radi kao Scrum master u IT sektoru Croatia osiguranja. Ubrzo nakon upisivanja faksa pridružila se Udruzi studenata psihologije Kasper te se tada rodila ljubav prema organizaciji studentskih aktivnosti i projekata. Među lijepim iskustvima iz studentskih dana ističe vođenje Udruge Kasper, organizaciju Dana seksualnosti, uredništvo u studentskom časopisu Psihoteka, sudjelovanje u Psihomnijinim i EFPSA-inim projektima, provođenje niza radionica o psihologiji i mentalnom zdravlju te sudjelovanje na brojnim skupovima i konferencijama. Uz agilnu metodologiju kojom se bavi u praksi, profesionalni interesi su joj socijalna patologija, kognitivna psihologija i neuropsihologija. U slobodno vrijeme voli odlaziti na izlete u prirodu i na koncerte, a kad joj je dosadno kuha i peče kolače te konzumira previše medijskog sadržaja.

Davor Dubravić diplomirao je psihologiju 2017. godine otkad radi u savjetovalištu za spolno zdravlje. Savjetuje, educira i pruža podršku oboljelima te je član Upravnog odbora mreže europskih centara za povjerljivo testiranje - COBATEST. Osim što je psiholog, svoje vrijeme voli provoditi u plesnoj dvorani (u klubu će uvijek prvi zaplesati) ili igrajući videoigre. Poseban interes ima prema temama zdravstvene psihologije, psihoterapije, razvojne psihologije i metodologije/statistike.

S lijeva: Davor, Nera, Ana S. i Ana B.

Nera Markulin preddiplomski je studij psihologije završila na Sveučilištu u Rijeci, a diplomski na Sveučilištu u Groningenu. Kroz studij je intenzivno sudjelovala u radu i vođenju neprofitnih udruga (Psirius, EFPSA) u svrhu popularizacije znanstvene psihologije. Volontirala je na Županijskom sudu u Rijeci u sklopu Mreže podrške za žrtve i svjedoke kaznenih djela. Nera radi kao Scrum Master u IT-ju i profesionalni Coach, s interesom za agilnu metodologiju rada i organizacijske transformacije. Područja interesa su joj kognitivna psihologija, socijalna kognicija, psihopatologija, savjetodavna i organizacijska psihologija.

Ana Schauperl trenutno završava diplomski studij psihologije u Zagrebu. Tijekom fakulteta najviše se usmjerila na destigmatizaciju mentalnog zdravlja kod djece i mladih kroz vođenje grupnih radionica na projektu "Pogled u sebe" te kroz individualni i grupni rad s djecom u Psihološkom centru Sever. Zadnje četiri godine individualno radi s učenicima koji imaju određene poteškoće u ponašanju i/ili učenju. Tijekom studiranja najviše je interesa iskazivala za dječju kliničku i savjetodavnu psihologiju, no, nakon što se na zadnjoj godini studiranja zaposlila u području ljudskih resursa, rodila joj se ljubav i prema organizacijskoj psihologiji. Druženje s prijateljima i provođenje vremena s kućnim ljubimcima (psom i mačkom) najviše joj puni baterije, tako da svaku rupu u rasporedu uglavnom provodi okružena ljudima i/ili životinjama.

S obzirom na veliki broj interesa koje imaju, motivaciju i raznovrsno znanje naših novih članova, ne sumnjamo da će uz njihov doprinos Udruga još uspješnije napredovati i ostvarivati još više ideja i ciljeva. Ovim im putem želimo veeeliku dobrodošlicu i jako se veselimo zajedničkom radu i druženju!