Nepopularna psihologija ove je godine ubacila u petu brzinu s novim idejama, znanjima i interesima te smo odlučili našu, više ne tako malenu, udrugu proširiti novim članovima. U nastavku vam želimo predstaviti Kati i Milu, dvije svestrane i motivirane psihologinje koje od prošlog tjedna upotpunjavaju tim Nepopularaca!

Kati Kezić završila je psihologiju na Sveučilištu u Zadru te je tijekom studija bila uključena u brojne aktivnosti koje su se realizirale u sklopu Udruge studenata psihologije ''Kasper''. Interes za rad s osobama s posebnim potrebama iskazivala je i prije studija kroz volontiranje, a sada je zaposlena na Odjelu za pružanje socijalnih usluga osobama s intelektualnim teškoćama u sklopu Centra za odgoj i obrazovanje ''Juraj Bonači'' u Splitu. Također je i edukantica kognitivno-bihevioralne terapije te volontira u obliku e-savjetovanja. Uz to je najviše zanimaju teme iz kliničke, zdravstvene, evolucijske i pozitivne psihologije te psihoterapije. Slobodno vrijeme uglavnom ispunjava popodnevnim snom i druženjem s bliskim osobama uz piće (ili dva).

Mila Podgornjak preddiplomski je studij psihologije završila u Rijeci, a trenutno je apsolventica psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija je volontirala na raznim događanjima poput SPiRi, REPSI i Rijeka psihologije, a najviše je vremena posvećivala promicanju brige o mentalnom zdravlju kroz projekte kao što su PsiHelp i Mind the Mind. Posljednje dvije godine volontira u udruzi Hrabri telefon na linijama za podršku djeci i roditeljima, gdje se dodatno educira i usavršava svoje savjetodavne vještine. Rad na Hrabrom telefonu joj je potaknuo interes za psihologijom roditeljstva, razvojnom i traumatskom psihologijom, a osim toga posebno ju zanimaju klinička, kognitivna, biološka i evolucijska psihologija. U slobodno vrijeme voli se gubiti u raznim korisno-beskorisnim aktivnostima poput čitanja, slušanja glazbe, putovanja, pokušaja kreativnih DIY aktivnosti i gledanja slatkih životinja na društvenim mrežama.

Mila (lijevo) i Kati (desno)

Tijekom i nakon studija, kao što ste mogli pročitati, Kati i Mila razvile su brojne interese iz područja psihologije te su sudjelovale u raznim aktivnostima promicanja mentalnog zdravlja i psihološke struke. Ne sumnjamo da će njihov doprinos Nepopularnoj psihologiji biti vrijedan dodatak - formalni, kao i neformalni. Veselimo se čitanju njihovih članaka i svim novim idejama koje se će se izroditi iz naše kreativne suradnje i druženja.