Nova istraživanja su uvijek ključna za razumijevanje i unaprjeđenje struke. Također, predstavljaju priliku za svakog pojedinca unutar područja da doprinese svojim jedinstvenim iskustvima i stavovima.

Upravo iz tog razloga kolege istraživači Nika Vuco i Ivan Buljan s Filozofskog fakulteta u Splitu pozivaju licencirane psihologe koji rade u Hrvatskoj da sudjeluju u njihovom istraživanju pod nazivom: "Obrasci korištenja i stavovi prema statistici u psihološkoj struci: studija presjeka". Valja naglasiti da se u ovom slučaju pod licenciranim psiholozima misli na članove Hrvatske psihološke komore, a ne sve diplomirane psihologe.

Svrha i oblik istraživanja

Svrha ovog istraživanja je istražiti obrasce korištenja i stavove prema statistici u svakodnevnom radu psihologa diljem Hrvatske. Osim toga, istraživači žele dobiti prijedloge za unapređenje statističkog obrazovanja kako bi isto bilo što korisnije i prilagođenije potrebama struke.

Sudionici će biti zamoljeni da ispune anketu koja se odnosi na njihove stavove prema statistici, njihovo korištenje statističkih metoda u radu, kao i preporuke za poboljšanje statističkog obrazovanja. Anketa će trajati između 10 i 15 minuta, a sudjelovanje je potpuno dobrovoljno i anonimno.

Iako sudionici neće dobiti materijalnu naknadu za sudjelovanje, rezultati istraživanja bit će dostupni svim sudionicima po završetku istraživanja kako bi dobili uvid u korištenje statistike u psihološkoj struci na nacionalnoj razini.

Svi licencirani psiholozi koji rade u Hrvatskoj pozvani su da sudjeluju u ovom istraživanju kako bi svojim iskustvima doprinijeli daljnjem napretku struke. Za sve dodatne informacije kontaktirajte istraživače Ivana Buljana (ibuljan@ffst.hr) ili Niku Vuco (nvuco@ffst.hr).

Unaprijed se zahvaljujemo u ime kolega svima koji će doprinijeti ovom istraživanju, a potičemo vas i da istraživanje proslijedite drugim kolegama neovisno o području u kojem rade.

Link za pristup istraživanju: https://www.surveymonkey.com/r/RDLWQMS