Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja Filozofski fakultet u Osijeku po drugi put organizira utrku "Trčimo za mentalno zdravlje".

U svrhu podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja te naglašavanja zaštitnih čimbenika u njegovu očuvanju, ovom manifestacijom promoviraju se pozitivni učinci tjelesne aktivnosti na mentalno zdravlje i psihološku dobrobit. Naime, istraživanja pokazuju da trčanje ima pozitivne učinke na mentalno zdravlje u vidu smanjenja simptoma depresije i anksioznosti, poboljšavanja raspoloženja, povećanja samopouzdanja i seksualnog zadovoljstva te smanjenja doživljaja stresa.

Filozofski fakultet organizira utrku u duljini od 5 km 14. listopada 2023. godine sa startom/ciljem u 17.00 sati na osječkoj Kopici (istočni ulaz). Utrka se organizira uz suorganizatore Sportsko rekreacijski klub RUN4FUN i Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Osijeku, uz potporu Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku, Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku i Osječko-baranjske županije te uz logističku podršku Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka.

Prijave za utrku vrše se do 6. listopada ili do ispunjenja limita od 350 sudionika koji su uplatom startnine osigurali svoje mjesto!

Startnina/kotizacija za sudjelovanje u utrci iznosi samo 6 eura, što uključuje:

  • majicu za trčanje (Decathlon) s logom utrke
  • startni paket s poklonima sponzora
  • elektroničko mjerenje vremena (čip) i objavu rezultata
  • medalju za sudjelovanje
  • okrijepu na stazi (voda)
  • medalje za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji
  • točeno pivo za sudionike utrke
  • organizaciju utrke.

Utrka se ne bi mogla održati bez velikodušne podrške sponzora! Organizatori zahvaljuju sponzorima* na prepoznavanju njihove ideje, ukazanom povjerenju te podržavanju manifestacije kojom svi zajedno ističemo važnost cjelokupnog sustava podrške mentalnom zdravlju u zajednici!

Zajedno s organizatorima pozivamo sve koji su u mogućnosti podržati ovu manifestaciju, da prate sve informacije na stranici Trčimo za mentalno zdravlje na Facebooku i Instagramu te da sudjeluju u utrci prijavom na link, gdje su navedeni i detalje o utrci i uplati startnine.

Sponzori su utrke Nexe d.d., Pevex d.d., Decathlon d.o.o., Erste&Steiermärkische Bank d.d., Skripta d.o.o., Vitamin Well, Kanaan d.o.o., Ofir d.o.o., PIP d.o.o., Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. i Dental centar Čes.