Najdugovječniji festival popularizacije psihologije kao znanosti u Hrvatskoj, PsihoFest, u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ove se godine vraća u održavanje uživo!

Vrijeme radnje je 1. listopada, a mjesto radnje Filozofski fakultet u Zagrebu. Profesori, asistenti i studenti studija psihologije pripremili su jednodnevni program koji vrvi mnoštvom radionica, predavanja, prezentacija i interaktivnih materijala. Festival je besplatan i namijenjen široj javnosti, tj. svima zainteresiranima (učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, odraslima, umirovljenicima).

„Naš je cilj pokazati koliko je korisna i zanimljiva psihologija kao znanost svima zainteresiranima. Zainteresiranih je uvijek mnogo jer je ipak psihologija znanost o ljudima, dakle, o svima  nama. Želimo pokazati koliko su spoznaje iz psihologije i znanosti primjenjive u svakodnevnom životu i kako iskoristiti te spoznaje da si poboljšamo kvalitetu života. U naš jednodnevni program upakirali smo mnoštvo  interaktivnih predavanja, radionica i materijala na raznolike teme, poput kako aktivno učiti,  kako nas psihološki trikovi u aplikacijama mame da na njima ostanemo što duže, kako razumno trošiti novac, zašto se igramo i još mnogo aktualnih tema“,

objasnila je Una Mikac, jedna od organizatorica PsihoFesta.

U jednom danu PsihoFesta ćete moći sudjelovati na više od 30 predavanja i radionica na pregršt psiholoških tema s kojima se svakodnevno susrećemo. Samo neke od tih tema su, primjerice, kako ublažiti samokritičnost te kako se uspješno predstaviti u važnim situacijama poput razgovora za posao. Interaktivne radionice ograničenog su kapaciteta, a prijave su moguće od 15. rujna, stoga svi koji žele osigurati svoje mjesto, to će moći učiniti putem službene web stranice PsihoFesta.

Kakve nam je sve zanimljivosti pripremio Odsjek za psihologiju na FFZG, možete pogledati na programu ovogodišnjeg izdanja PihoFesta. Jako nam je drago da Nepopularna i ove godine sudjeluje na festivalu  pa ćete tako, 1. listopada u 16:00h, moći slušati predavanje pod naslovom "Psihodelici kao lijek", kojeg će izlagati autor ovog članka - Mario Zulić.

Sve pravovremene informacije o vremenu održavanja predavanja i njihovim temama redovno će se, osim na web stranici, objavljivati i na  Facebook, Instagram i LinkedIn profilima manifestacije. Vidimo se!