Možda ste u bespućima društvenih mreža naišli na takozvanog Modernog psihologa (eng. Modern Day Psychologist), odnosno dr. Alija Fenwicka kojeg samo na Instagramu prati preko 1.6 milijuna ljudi. Dr. Fenwick je mnogo toga - bihevioralni psiholog, profesor organizacijskog ponašanja i inovacije na internacionalnoj poslovnoj školi Hult, direktor tvrtke Lab for Human Behavior & Technology, javna ličnost te autor knjige "Crvene zastavice, zelene zastavice: moderna psihologija za svakodnevnu dramu".

U ponedjeljak, 22. travnja u 18:00 sati, na Filozofskom fakultetu u dvorani D6, imat ćemo priliku poslušati predavanje dr. Fenwicka na temu Using the power of social media to enhance well-being.

U svojoj knjizi "Crvene zastavice, zelene zastavice", dr. Fenwick informacije o znanosti, znanju i životnim strategijama prenosi na zabavan i jednostavan način koji odražava najnovija otkrića u bihevioralnoj psihologiji u modernim odnosima. Njegova knjiga puna je životnih priča, suvremenih trendova u odnosima, strategija utemeljenih na dokazima, i naravno, humora. Autor vjeruje da Crvene zastavice, zelene zastavice mogu pomoći ljudima identificirati zdrava i nezdrava ponašanja u raznim područjima života i objasniti im što ta ponašanja govore o ljudima, a što je još važnije, što govore o nama samima.

Predavanje se održava u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta i izdavačkih kuća Znanje te je otvoreno za sve zainteresirane.