U tijeku je INSIGHT, najveći događaj u svijetu znanosti o psihodelicima u Europi. U organizaciji Mind fondacije upravo je započela konferencija gdje su govornici najveća imena novog vala istraživanja psihodelika. U nadolasku naše konferencije "Znanost psihodelika u primjeni" koja će se održati 11. studenog u Zagrebu, jako nam je drago predstaviti ovu konferenciju, ali i organizatore - Mind fondaciju. Ono što nam je posebno drago prenijeti jest da ova velika konferencija, i naša prva takva na ovim prostorima, dijele jednog od govornika: Sergija Péreza Rosala.

INSIGHT konferencija

Međunarodna konferencija INSIGHT 2021 jedinstvena je prilika za stručnjake iz područja istraživanja i medicine, kao i za zainteresiranu javnost, da razmijene znanje o temama psihodelične terapije i istraživanja diljem svijeta. Ukupno će 70+ predavača iz područja medicine, psihijatrije, psihoterapije, neuroznanosti, filozofije, društvenih i političkih znanosti, javnog zdravstva, poslovanja i politike održati prezentacije.

"Ponovno očekujemo sudionike iz više od 50 zemalja, među kojima su Švicarska, Engleska, Francuska, Izrael, Kanada i Sjedinjene Američke Države. Postoji velik interes za razmjenu iskustava i prijenos znanja o ovim novim terapijama. Trenutačno svjedočimo velikim promjenama u području psihodelične medicine. Takva istraživanja i nove terapeutske pristupe u medicini općenito treba poticati putem žive razmjene. I to je upravo ono za što je stvorena INSIGHT", kažu osnivači MIND-a Andrea i Henrik Jungaberle.

Sva predavanja i paneli mogu se pratiti putem usluge livestreaminga Airmeet. Online sudjelovanje još uvijek je moguće putem kupovine ulaznica na linku. Vlasnici ulaznica imat će pristup cijelom snimljenom programu, kao i dodatnim panel diskusijama, tijekom šest mjeseci nakon konferencije.

Hibridna konferencija, koja je već rasprodana za prisustvovanje na licu mjesta, održava se u Berlinu. Među predavačima su prof. dr. Gerd Gründer (Centralni institut za mentalno zdravlje Mannheim/ZI), prof. dr. Gül Dölen i prof. dr. Matthew Johnson (Sveučilište Johns Hopkins), dr. Katrin Preller (Sveučilište u Zurichu/Yale University) i prof. dr. David Nutt (Imperial College London). Zanimljivo je spomenuti kako je Mind uključen u drugo najveće svjetsko istraživanje EPIsoDE o liječenju depresije psilocibinom.

Za više informacija o programu posjetite službenu stranicu konferencije.

O MIND Fondaciji

MIND Fondacija je neprofitna znanstveno-obrazovna organizacija. Zagovara sigurnu i zakonitu upotrebu psihodeličnog iskustva u terapiji i društvu. MIND obučava liječnike i psihoterapeute za psihodeličnu terapiju i posvećen je pružanju visokokvalitetne, znanstveno utemeljene edukacije javnosti.