Iz godine u godinu, ova naša (ne tako mala) udruga sve više širi svoje područje rada, smišlja novi sadržaj i sve se bolje zabavlja. Nakon uspješno odrađene konferencije o znanosti psihodelika, odlučili smo se posvetiti jednoj drugoj, također plemenitoj, svrsi - ljubavi. I seksualnosti, naravno. Tako smo uoči Valentinova 13. veljače u prostoru Grofa Melina organizirali događaj pod nazivom Nepopularna ljubav.

Naša je želja bila da ovim eventom u javnom prostoru približimo i detabuiziramo teme koje nerijetko padaju u drugi plan, a to smo odlučili napraviti onako kako Nepopularna to naviše voli - kroz red stručnih predavanja, red igre, tombole i dobre zabave. U nastavku vam prenosimo dojmove i djelić dobre atmosfere.

Kako smo se voljeli Nepopularno?

Ekipa Nepopularne i najvjerniji gosti u Melinu su se okupili dosta rano da zauzmu mjesta i pripreme se za event. Program je službeno započeo u 19:30 h kada smo otvorili prijave za gameshow "Par - Nepar" i omogućili sudjelovanje u tomboli, a odmah zatim je krenulo prvo predavanje, pod nazivom "U troje je bolje: Ti, ja i naš seksualni terapeut", koje je održala naša gošća doc.dr.sc. Tanja Jurin. Tanja nam je iz svog dugogodišnjeg terapeutskog iskustva razbila neke mitove o seksualnoj terapiji, podijelila zanimljive anegdote i odgovorila na brojna pitanja publike.

doc.dr.sc. Tanja Jurin, predavanje U troje je bolje: Ti, ja i naš seksualni terapeut

Predavanje koje je zatim uslijedilo zvalo se "Pandorina kutija ženske žudnje", a održala ga je Nera Markulin, naša draga članica Nepopularne i glavna organizatorica ovog eventa. Nera je predstavila interesantne nalaze istraživanja koji su nam rasvijetliti intrigantno područje funkcioniranja ženske žudnje. S predavanja sa sobom nosimo nova saznanja koja nam mogu pomoći da bolje razumijemo sebe i odrednice koncepta "seksualnog ja".

Nera Markulin, mag.psych., predavanje Pandorina kutija ženske žudnje

Posljednje predavanje koje smo imali priliku poslušati, pod nazivom "Ljubav je na granici", održao je još jedan član Nepopularne, Davor Dubravić, koji se niz godina bavi savjetovanjem, osobito u području spolnog zdravlja. Davor je zaokružio cijelu priču o ljubavi i seksualnosti jednom vrlo važnom temom - postavljanjem granica u odnosima. Naučili smo kako bolje razumjeti vlastite potrebe i granice te kako ih adekvatno komunicirati, ne bismo li izgradili kvalitetnije odnose s drugima, ali i sa samima sobom.

Davor Dubravić, mag.psych., predavanje Ljubav je na granici

Nakon svakog predavanja, dok bismo uzeli kratki predah i pripremili se za iduću aktivnost, izvlačila se tombola. U igri je bilo preko 100 tombola, a njih čak 40 bile su dobitne! Za većinu podijeljenih nagrada zaslužni su naši sponzori Libido.hr, Vibraonica i Corner69 tako da su naši dobitnici tombole otišli kući s jednom igračkicom više nego što su na event došli. Nagrade je dijelila i sama Nepopularna pa je tako u svijet pušteno nekoliko NP majica i platnenih torbi. Da je život ponekad nepravedan, posvjedočila je činjenica da su neki sretnici osvojili više nagrada, a neki će, pak, svoju sreću morati okušati drugi puta.

Voditelj tombole Mario Zulić (desno) i jedan od sretnih dobitnika (lijevo).

Za kraj smo ostavili gameshow "Par - Nepar" na koji se prijavilo ukupno 16 parova! Partneri, prijatelji, rodbina - parovi svih vrsta natjecali su se u igri u kojoj smo tražili onaj par koji se međusobno najbolje poznaje. Parovi su stajali okrenuti leđima jedan drugom te su dizanjem kartica u boji, bez puno razmišljanja, morali odgovoriti na niz pitanja, primjerice: Putujete u Italiju za vikend s turističkom agencijom. Tko se od vas dvoje sprijateljio s cijelim busom?. Naši parovi su se toliko dobro poznavali da su u konačnici odlučivale nijanse i napeto pripetavanje, ali ipak smo otkrili tko je najbolji par! Parovi koji su se bodovima našli na prva 3 mjesta, osim prilike za likovanjem nad drugim Parovima, odnosno Neparovima, također su osvojili vrijedne nagrade naših već spomenutih sponzora.

Sudionici Par-Nepar gameshowa hitro podižu svoje kartice!

Event smo tako priveli kraju u dobroj atmosferi i druženju s našim dragim Nepopularcima, koji su bez problema napunili Melin! Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su u ovom događaju sudjelovali - našim predavačima koji su pripremili zanimljive teme, slušateljima koji su pokazali interes za ovo područje i spremno nam se pridružili u Melinu, sudionicima gameshowa koji su hrabro stavili svoj odnos na test te članovima organizacije, ekipi iz Melina i sponzorima koji su pomogli da se sam događaj održi.

Slušamo vaše povratne informacije, zahvalni smo na lijepim riječima, a sve ostalo ćemo iskoristiti da naša sljedeća događanja budu još bolja, zanimljivija i zabavnija. Pssst...jedno od tih događanja je možda bliže nego što mislite. Vidimo se uskoro!

Vaše uredništvo Nepopularne

Publikacija
Opis slike

Ova je publikacija ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.