Psiholozi i srodni stručnjaci, kao i svi zainteresirani neovisno o profesionalnom usmjerenju, ove će jeseni u Zagrebu imati priliku sudjelovati na radionici izgradnje vještina suradnje pod nazivom Mindful co-working u organizaciji Centra Izvor.

Radionica će se održati u četvrtak 28. rujna od 9 do 17 sati pod vodstvom psihoterapeuta, internacionalnog trenera, organizacijskog konzultanta i kliničkog supervizora Clarka Baima, suosnivača organizacije za treninge zaposlenika Change point, i Ivane Jurić, psihologinje, psihoterapeutkinje, trenerice te voditeljice Centra Izvor i suosnivačice Centra za psihodramu.

Voditelji će radionicu održati na engleskom jeziku uz osiguran prijevod po potrebi, a polaznici će dobiti i materijale na hrvatskom jeziku. Ako ne brinete da ćete biti izgubljeni u prijevodu, više o samoj radionici pročitajte u nastavku.

Što je mindful co-working?

Emocionalna i socijalna inteligencija izrazito su važne za efikasno vođenje i upravljanje, ali i suradnju – posebice u organizacijskom kontekstu. Vrlo je bitno naglasiti da one nisu statične, već se mogu razvijati, uvježbavati i usavršavati upotrebom raznih metoda, među kojima je i ona mindful co-workinga, za koju su ove vrste inteligencije među glavnim okosnicama.

Sam koncept mindful co-workinga počiva na 5 temeljnih principa i 10 vještina koje predstavljaju temelj razvoja i pozitivnih promjena interpersonalnih odnosa, a koje će polaznici naučiti i uvježbati na radionici. Njihovo usvajanje vrlo je korisno s obzirom na to da se njihovom primjenom povećavaju zadovoljstvo, uključenost i motivacija suradnika, pospješuju se izgradnja i razvoj kvalitetnih odnosa u organizacijskoj (i drugoj) okolini te se podiže kvaliteta izvedbe zadataka.

Pomoću metode mindful co-working suradnici vode promišljene i ciljane interakcije temeljene na odnosu uzajamnog poštovanja, što čini temelj efektivne komunikacije na radnom mjestu. Njezinom primjenom mijenja se čitava radna okolina organizacije te ona postaje mjesto na kojem su zaposlenici motivirani na rad i uspješno surađuju, što su izrazito važni međuovisni faktori u organizacijskoj klimi i kulturi.

Uz načine ostvarenja efektivne komunikacije s kolegama, kroz radionicu će se predstaviti ključne teme pri planiranju i debriefingu u poslovnim procesima, kao i načini korištenja različitih alata samoocjenjivanja za pojedince i timove koji služe za mjerenje svih aspekata co-workinga i praćenje napretka unutar tima.

Mindful co-working pozitivno djeluje na funkcioniranje pojedinca, ali i organizacije u cjelini. Neki od benefita su unapređene proizvoda ili usluga, manja fluktuacija zaposlenika, održavanje znanja, veća kreativnost i motivacija zaposlenika, integracija različitih područja leadershipa, veća efikasnost u treniranju novih zaposlenika, bolja komunikacija i poštovanje među suradnicima te veće zadovoljstvo radnim odnosima.

Ova metoda prvenstveno se fokusira na izgradnju vještina suradnje među kolegama, ali primjenjiva je i izvan organizacijskog konteksta, u svim okolinama i vrstama interpersonalnih odnosa.

Prijava na radionicu

Cijena radionice iznosi 200 Eura (1.506,90 Kn), a prijave se vrše popunjavanjem obrasca.

Ako pri popunjavanju obrasca za prijavu naznačite da ste informaciju o održavanju radionice saznali od nas (specifično, napišete "Nepopularna psihologija"), dobivate 20% popusta na ukupni iznos plaćanja!

Također su dostupni i popusti za kolege, odnosno 30% popusta za obje osobe kod prijave dvoje kolega i 50% kod prijave triju ili više osoba iz iste organizacije.

Da stvar bude još bolja, popusti se mogu zbrajati!

Više o prijavi, kao i sve ostale informacije, potražite na stranici eventa.

Ostale obavijesti o aktivnostima i uslugama Centra možete pratiti na njihovoj web stranici te Facebook, Instagram i LinkedIn profilima.